Heb je toevallig al gedacht aan batterij zonnepanelen? Het is goed dat je kijkt wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk een grote batterij die stroom die je op dat moment hebt opgewekt maar niet nodig hebt, op kan slaan. Het kan ook zijn dat het voor jou even nieuw is wat je nu leest. Gelukkig hoef je je dan niet druk te maken want we leggen je er graag alles over uit. Tegenwoordig willen veel mensen erg zelfvoorzienend zijn. Maar je wil ook duurzamer wonen en dus ook zelf energie opwekken. Dit kan op allerlei manieren en daarvoor kun je een batterij gebruiken op diverse manieren. Goed dat je die keuze ook gaat maken, want je gaat er echt geen spijt van krijgen als je ziet wat het je allemaal op kan leveren.

Goede en duurzame keuze

Meestal gaat de batterij zonnepanelen minder lang mee dan de panelen zelf. Je moet daarom wel eens een nieuwe batterij kopen. Vaak heb je een fabrieksgarantie van tien jaar, maar je moet goed kijken wat je gaat kopen. De prijzen zijn heel verschillend, maar de verwachting is wel dat de prijs de komende jaren flink gaat dalen van de batterij zonnepanelen. Het zou dan toch wel degelijk een goede optie kunnen zijn want dan kun jij je opgewekte stroom toch kwijt. De batterij zonnepanelen zijn goed te recyclen, maar toch moeten we ons daar verder in verdiepen. Het is belangrijk dat je er eentje koopt van goede kwaliteit en die lange tijd meegaat. Zo kunnen sommige maar vijf jaar mee, maar er zijn er ook die vele jaren langer mee kunnen. Het ligt er ook aan hoe intensief en waarvoor ze gebruikt worden. Daar zou je je over kunnen laten informeren, of je begint zelf online de zoektocht en gaat op zoek naar recensies van een product.

Tips bij batterij zonnepanelen kopen

Het is goed dat je je gaat verdiepen in de voordelen en mogelijkheden van de batterij zonnepanelen. Daarom een paar tips waar je aan moet denken als je ze gaat kopen:

–       Je moet om te beginnen goed kijken of dat het systeem modulair is. Kun je het dus uitbreiden als je een grotere capaciteit zou willen?

–       Hoe zwaar is de batterij in kilo’s? Als je namelijk meerdere kleine modules hebt dan geeft dat meer flexibiliteit.

–       Heb jij een slimme accu/batterij gekozen? Er kan dan bijvoorbeeld aan de hand van de weersvoorspellingen bepaald worden of dat hij de stroom op gaat slaan en wanneer niet (afhankelijk van bijvoorbeeld de energietarieven en het gebruikerspatroon).

–       Is het mogelijk dat de batterij zonnepanelen in een smart home systeem kan communiceren?

–       Kan de batterij op afstand worden bediend?

Zorg dat je de tips goed in je achterhoofd houdt als je een keuze gaat maken. Zet alles even op een rijtje voor jezelf en bij twijfel kun je altijd advies inwinnen van een professional. Gelukkig heb jij alle tijd en dan kun je over een tijdje zelf alle voordelen in de praktijk ervaren.